dansstijlen

De dansstijlen die Maureen Kramer aanbiedt zijn voor alle leeftijden. Klassiek mét een halfuur spitzen, Energy en Lyrical Jazz voor 50-plussers en Bodyshape. De lessen worden gegeven door gediplomeerde docenten. Er is veel aandacht voor individuele begeleiding en dansplezier staat centraal. Door oefeningen en dansen op muziek werk je moeiteloos aan je conditie en een goede lichaamshouding.
Voor Dans & Ballet Maureen Kramer staat individuele aandacht, creativiteit en samenwerking centraal.

lyrical jazzdance dansstijlen
Via een warming-up werken we aan spierversterking waarin het hele lichaam aan bod komt in een mix van verschillende dansdisciplines en danscombinaties. Voor volwassenen die plezier in dansen hebben en die meer willen dan aerobics of fitness.Tijdens de les wordt gewerkt aan zeer gevarieerde danscombinaties op basis van wat langzamere choreografieën die leiden tot dynamische moderne dansen. 
energy jazzdance dansstijlen
De les begint met een energieke warming up, waarin jazzdans gecombineerd wordt met bodyshape-achtige oefeningen (stretch, coördinatie en spierversterkend); daarna doen we grondoefeningen. De jazzles wordt afgesloten met een danscombinatie: we leren in een aantal weken een dans, waarbij gewerkt wordt aan swing, danstechniek en dynamiek. In de lessen wordt met veel variatie in muziekstijlen gewerkt: soul, salsa, jazz, tango, pop, alles komt voorbij.
bodyshapedansstijlen
Voor vrouwen, die hun lichaam in shape willen houden maar geen zin hebben in moeilijke danspassen of in een sportcentrum. Door verantwoorde opbouw van de lessen traint u het hele lichaam. Afwisselende muziek zorgt voor een extra stimulans om lekker aan je conditie werken.De lessen beginnen met een korte warming-up en een half uur combinatieoefeningen die de conditie opbouwen. Vervolgens spierversterkende oefeningen voor het hele lichaam met een cooldown.
klassiek / spitzendansstijlen
Als ballerina draag je buigzame balletschoentjes of met spitzen. Spitzen hebben een harde neus, zodat je helemaal op het puntje van je tenen kunt dansen, dat ziet mooi en sierlijk uit. Arm- en voetposities zoals plié, battement, rond de jambe, développé, en arabesque worden net zo lang geoefend tot ze vanzelf gaan. We starten met een klassieke warming-up aan de barre en daarna met spitzenles. Tijdens de les wordt gewerkt aan dans-combinaties. Klassieke ballet met sierlijke houdingen en posities bieden een ideale basis voor alle soorten moderne dansen.